Oficina d'Informació Ambiental Ajuntament de Parets del Vallès Mou-te en transport públic Mou-te en Cotxe Sosteniblement Mou-te en bicicleta Mou-te a peu
Mou-te a peu
Pla Local de MobilitatTransport públicMobilitat escolarMou-te a peuMou-te en cotxe sosteniblementMou-te en bicicletaSetmana de la mobilitat sostenible i segura
Recomanacions per a l' ús sostenible del vehicle privat | Enllaços

MOU-TE SOSTENIBLEMENT, TAMBÉ EN COTXE
L’ecoconducció o conducció eficient és una combinació de tècniques de conducció que, sumant-hi un canvi d’actitud al volant, permet estalviar fins el 15% del consum de combustible. A més, permet una circulació més segura i relaxada.

Vet aquí alguns consells de conducció sostenible:

> Intenta mantenir una velocitat constant, sense acceleracions ni frenades brusques.
> Utilitza sempre que puguis marxes llargues. La primera és només per engegar, mira de posar la segona abans de 2 segons; a partir dels 30Km/h canvia a tercera. En la majoria de cotxes pots entrar la cinquena a 50 o 60Km/h.
> Després de cada canvi de marxa mantingues el motor per sota de les 2000 o 2500 revolucions per minut. Si el teu vehicle és dièsel pot circular sense problemes a 1500 o 1800 voltes.
> Si tens cotxe de gas-oil, espera’t tres segons des del moment de l’engegat abans de començar a circular perquè la bomba d’oli greixi bé el motor.
> Utilitza les eines disponibles (la web, els plafons d’anuncis que hi ha a moltes empreses i centres educatius...) per mirar de compartir cotxe amb gent amb horaris i trajectes similars als teus.
> Si vols aprendre més sobre conducció sostenible, visita l’espai d’enllaços d’aquesta web i hi trobaràs entitats i empreses que realitzen cursos d’ecoconducció.